Қарағанды ​​облысы білім басқармасының Балқаш қаласы білім бөлімінің «Михаил Русаков атындағы мектеп-интернаты» КММ  тамақтандыруды ұйымдастыру іс-шаралары жақсы қамтылған. Білім мекемесінде 390 оқушы білім алады. Барлық бала ыстық тамақпен тегін тамақтанады.

Тамақтану сапасы  құрамын міндеті түрде мектептің медициналық қызметкері  тексереді брекераждық комиссия бақылайды. Бракераждық коммиссияның рұқсатынсыз дайын өнімдерді асханаға жіберуге жол берілмейді. Күнделікті  жұмыс күнінің басында мектеп медбибісі  асхана қызметкерлерін  іріңді аурулар, ангина бар-жоғына тексереді және Денсаулық журналын жургізеді. Терінің іріңді аурулары бар, кесілген, күйген, терісі сыдырылған жерлері іріңдеген, сондай-ақ инфекциялық аурулармен ауырған және инфекциялық ауруларға күдікті жұмыскерлер жұмысқа жіберілмейді. Тексеріп-қарау нәтижелері арнайы журналға енгізіледі. Сонымен қатар ас блогына түсетін тез бұзылатын өнімдердің сапасын анықтайтың сертификатар талап етіледі. Ас  мәзірі Балқаш қаласының тұтынушыларды құқықтарын қорғау басшысымен бекітіледі үш апталық ас мәзірі ақпаның тоғызынан бастап қолданысқа енді. Асханада сыныптардың тамақтану уақыты мектеп директорының келісімімен бекітілген.

Асхана бұрышы: күнделікті ас мәзірі, тамақтан уланудың алдын-алу, оқушының жеке бас гигиенасы, аспазшы кеңесі, жедел ішек ауруларының алдын-алу туралы жаднамалармен безендірілген. Ас мәзірі қайталанбайды, ІІІ-тағамға «С» дәрумені қосылады, оқушылардың денсаулығына пайдалы көкөністерден әртүрлі салаттар жасалып тұрады. Тамақтану бөлмесінде жеке үстелде қайнаған ауыз су күні бойы үзілмейді. Қолданылған және таза стақандар  арнайы табақта тұрады. Мектеп медбибісі оқушылардың дұрыс тамақтануын және тағамдардың дұрыс дайындалуын үнемі қатаң қадағалап отырады. Асхананың жұмысы, тамақтың сапасы, оқушылардың дұрыс тамақтануын бракераждық комиссия қадағалап отырады және бракераж комиссиясының актілері арнайы журналға тіркелген.

Мектеп асханасы орталықтандырылған ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерімен жабдықталған.

Ыдыс жууға арналған щеткалар мен шүберектер жұмыс аяқталғаннан кейін тазартылады, жуу құралдарын қосу арқылы температурасы +45оС ыстық суға салынады, ағынды суда шайылады және кептіріледі.

Жұмыс күнінің соңында барлық асханалық, шай ыдыстары, аспаптар дезинфекциялау ерітіндісіне салынады, содан соң ыдыс ағынды сумен мұқият шайылады. Таза асханалық ыдыс пен аспаптар шкафтарда және торларда сақталады.  Асхана жұмыскерлеріне жеке және арнайы киім мен аяқ киімді бөлек сақтауға арналған киім ілетін және киім ауыстыруға арналған шкаф бар.

Қызметкерлерге арналған арнайы киімнің 3 жиынымен қамтамасыз етілген. Салқын тағамдарды өндіруде персонал бір рет қолданылатын қолғаптармен жұмыс жасайды.

Асхананың әр жұмыскерінің медициналық тексеріп-қараудан өткендігі, гигиеналық оқытылғаны және жұмысқа жіберілгені туралы белгісі бар жеке медициналық кітапшасы бар.

 

https://www.facebook.com/100026234298594/videos/1031776674290043/

 

В  КГУ «Школа-интернат имени Михаила Русакова» отдела образования города Балхаш управления образования Карагандинской области питание школьников организовано согласно всем требованиям санитарно-гигиенических норм. В школе всего учатся 390 учеников, все охвачены бесплатным горячим питанием.

Система организации питания в нашей школе ставит перед собой следующие задачи: обеспечить учащимся полноценное горячее питание; следить за калорийностью и сбалансированностью питания; прививать учащимся навыки здорового образа жизни; формировать культуру питания и навыки самообслуживания.

Для решения этих задач школой задействован целый ряд сотрудников, которые систематически решают данные задачи. Прежде всего, это работники столовой. На их ответственности находится вопрос приготовления вкусной и приготовленной в соответствии со всеми технологиями пищи. Кроме того, в обязанности работников пищеблока входит выполнения всех норм хранения и реализации продуктов, а также выполнение всех санитарно-гигиенических норм.

Перед входом в помещение столовой для мытья рук учащимися организовано специальное место, оборудованное сушилками для рук. Особое слово нужно сказать о нашей столовой. Она радует нас каждый день разнообразием блюд. Большое внимание уделяется калорийности школьного питания. Медицинский работник ежедневно проверяет и просчитывает присылаемое меню, внося корректировки в ассортиментный перечень блюд. За качеством питания постоянно следит комиссия из членов школьной администрации. Качество получаемой сырой и готовой продукции проверяет бракеражная комиссия. Деятельность данной комиссии имеет своей задачей организовать питание таким образом, чтобы выполнялись все требования санитарии и гигиены, а также требования, предъявляемые к питанию школьников различного возраста.

В нашей столовой большое внимание уделяется правильному хранению продуктов. В школе имеются холодильные камеры, предназначенные для хранения разного вида продуктов. Их наличие помогает сохранить качество продуктов до непосредственного их приготовления.

Большое значение в нашей школе уделяется не только охвату питанием всех учащихся, но и тому, чтобы питание, получаемое ими, было разнообразным, калорийным и содержало необходимое количество витаминов и минеральных веществ.

Для того чтобы все учащиеся получали питание горячим, работа школьной столовой организована по строгому графику, соблюдение которого контролируется соответствующей комиссией.

Соблюдение норм хранения продуктов и калорийности питания контролируется медицинским работником школы ежедневно.

Соки ежедневно включаются в обязательный рацион школьного питания. Мытье и дезинфекция производятся с соблюдением всех норм санитарно-гигиенического режима, используются самые лучшие средства дезинфекции.
Для лучшего понимания важности организации правильного питания постоянно заслушиваются вопросы и вносятся предложения на административных советах, производственных совещаниях, родительских собраниях вопросы по организации питания.

 

От admin

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *